Kroeg in De Wijert geeft kerstbomen weg

nieuws
Kerstboom buiten, foto Andor Heij

In één week tijd van een goed idee tijdens de voetbalwedstrijd Nederland – Verenigde Staten naar een drukke middag. Eric Folkerts deelde zaterdag voor zijn De Wijertbar in Groningen negentig kerstbomen uit.

Tijdens die betreffende wedstrijd ontstond het plan om iets te doen rond de kerst voor mensen die financieel gezien een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Eén van de gasten in de kroeg leek het een goed idee om aan deze doelgroep gratis kerstbomen en de bijbehorende decoraties uit te delen. Van het één kwam het ander, waarbij op de avond zelf al ruimschoots geld in de kroeg hiervoor werd ingelegd.

“Samen met een aantal winkeliers hier zijn we bezig geweest om geld in te zamelen en bomen te regelen. De bloemist heeft ons in contact gebracht met de bomenkweker”, zei Folkerts vlak voordat de uitdeelactie begon in het OOG-radioprogramma Haren Doet. Hij was toen al sinds 9:00 uur aan het opbouwen en wist zich voor het uitdelen ondersteund door vele vrijwilligers uit De Wijert. Ook voor eten en drinken was en de Kerstman was aanwezig.

Aan het begin van de week was de actie al rond. “We wilden eerst veertig kerstbomen uit gaan delen, maar dat zijn er uiteindelijk negentig geworden”, zei Folkerts. “Er zijn op het laatste moment nog tien bomen bij gekomen.” Hij verwachtte er snel doorheen te zijn.

Luister het interview van OOG Radio terug: