Komende maanden kans op lawaai en parkeerproblemen bij CBR Groningen vanwege verbouwing

nieuws
Het gebouw van het CBR aan de Protonstraat - Foto via CBR

Wie de komende maanden een theorie- of praktijkexamen wil afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moet rekening houden met parkeerproblemen en mogelijk lawaai tijdens de examens in het gebouw. Het pand wordt van januari tot en met april verbouwd, met overlast tot gevolg.

Het examencentrum van het CBR in Groningen krijgt een fris gezicht aan de buitenkant en het luchtbehandelingssysteem wordt aangepast. Het CBR verwacht daardoor lawaai tijdens examens, toetsen en rijtesten. Ook wordt parkeren moeilijker en daarom weert het CBR de komende maanden alle niet-examenkandidaten van haar parkeerplaats.

Omdat de parkeerplaats drukker wordt, gaan ook de autopraktijkexamens beginnen en eindigen op een andere plek. Deze verhuizen naar parkeerplekken tegenover de achterkant van het gebouw. Ook praktijkexamens voor auto met aanhangwagen beginnen hier, zolang er plek is. In noodgevallen beginnen deze examens aan de doorgaande weg voor het examencentrum. Examens voor chaufferen (CCV) worden verplaatst naar een bedrijfsterrein aan de Westpoort Londenweg. Het theorie-examencentrum blijft open op woensdag en donderdag.