Donar verliest bekerwedstrijd tegen Heroes

Donar heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Basketbal Cup verloren. In Den Bosch werd het tegen Heroes Den Bosch 66-64.

De Groningers hadden in het begin het beste van het spel, en stonden steeds een paar punten voor. Na het eerste kwart, dat eindigde bij 11-14, kwam Donar achter te staan met 25-18. Een sterke fase van Donar zorgde ervoor dat de ploeg bij rust toch voor stond: 31-33. In het derde kwart verliepen de aanvallen van Donar moeizaam: halverwege waren er nog maar 2 punten gescoord. De thuisploeg liep uit naar 44-37, maar aan het eind van het kwart was het verschil toch te overbruggen: 48-44.

Halverwege het laatste kwart stond Heroes nog voor met 58-52, maar vervolgens kwamen de Groningers weer dichterbij, al wisten ze de wedstrijd niet te winnen.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce met 12 punten en Leon Williams en Viktor Gaddefors met beiden 9 punten. Bij Heroes was Thomas van der Mars topscorer met 20 punten.

De returnwedstrijd in MartiniPlaza is op 12 januari. Donar moet die wedstrijd met minimaal 3 punten winnen om de halve finale te bereiken.