Kerstnachtdiensten Stadskerk: ”Meer dan 100 vrijwilligers op de been”

oogochtendshow
© Stadskerk Groningen

Onder het thema “De Liefde wint” houdt de Stadskerk vijf identieke kerstnachtdiensten op 23 en 24 december. 

Tijdens deze diensten wordt op eigentijdse wijze, met moderne Nederlandstalige muziek, afgewisseld met herkenbare kerstliederen, een musical opgevoerd waarin hedendaagse thematiek gekoppeld wordt aan de boodschap van kerst.

De Stadskerk is een kerk die begon met een handjevol mensen en die uitgroeide tot een kerk die door 3000 mensen bezocht wordt.  Een kerk met een kloppend hart en grote visie voor de stad Groningen. Dat melden ze zelf op hun website. De Stadskerk is ook bekend om de tentamens die worden afgelegd door studenten van de Hanze en de Rijksuniversiteit Groningen.

Kerstnachtdiensten
Om een kerstnachtdienst te organiseren zit veel werk. De Stadskerk organiseert in twee dagen vijf identieke diensten waar de boodschap van kerst centraal staat. Er zijn per dienst zo’n 100 vrijwilligers in touw om alles mogelijk te maken. Het is heel iets moois, vertelt Arjan Zantingh, voorganger van de Stadskerk Groningen. Hij vergelijkt het met The Passion op televisie, met veel multimedia en beelden, zodat je het evenement eigentijds maakt.

 

Dinsdagochtend was Arjan Zantingh in de OOG Ochtendshow te horen over het evenement.
Je kan het fragment hieronder beluisteren.