IJsbaan in Garmerwolde open voor leden

De ijsbaan in Garmerwolde is vanmiddag (vrijdag) om 13.30 uur open gegaan. Om 16.45 uur sluit de baan weer.

De opening stond al in de planning, maar het was toch nog even spannend, omdat het de afgelopen nacht niet heel hard gevroren heeft. Vrijdagmorgen werd het ijs gekeurd en toch dik genoeg bevonden. Het ijs is vier centimeter dik.

De baan is alleen open voor leden en er wordt aangeraden niet te dicht op elkaar te schaatsen om het ijs te sparen.

Jacob Hartog, voorzitter van ijsvereniging Presto uit Garmerwolde verwacht dat er zaterdag en zondag ook geschaatst kan worden. De baan is dan open van 10.30 uur tot 16.45 uur. Na zondag is het afgelopen vanwege de intredende dooi.

De overige officiële ijsbanen in de gemeente Groningen zijn verder allemaal dicht. De baan in Noordlaren gaat zaterdag weer open. Die is vrijdag dicht gegaan omdat de kwaliteit van het ijs te slecht was.