Gemeente verlengt termijn voor energiecompensatie

nieuws
Foto: Ri via Pixabay

De gemeente gaat de termijn waarin energiecompensatie kan worden aangevraagd door inwoners verlengen tot eind februari volgend jaar. Dat maakte wethouder Eikenaar woensdagmiddag bekend. Volgens de wethouder is het aantal aanvragen in een specifieke inkomensgroep tot nu toe achtergebleven.

Met name de aanvragen uit de groep inwoners met een inkomen tussen de 120 en 140 procent van de bijstandsnorm (de groep die maximaal 600 euro energietoeslag kan krijgen) blijft volgens Eikenaar achter: “We willen deze groep mensen daarom langer de kans geven om een aanvraag te doen.”

Ook de groep met lagere inkomens (120 procent bijstandsnorm of minder) kan na 31 december nog energietoeslag aanvragen. Deze groep aanvragers is volgens Eikenaar goed bereikt en dient zelfs iets meer aanvragen in dan verwacht.

In november startte de de gemeente met het energiepakket. Dit om de gestegen energieprijzen en de dure boodschappen enigszins te compenseren.