Dries Zwart lijsttrekker Partij voor het Noorden bij Statenverkiezingen

nieuws

Dries Zwart uit Appingedam is lijsttrekker van de Partij voor het Noorden tijdens de provinciale verkiezingen van 15 maart volgend jaar. Dat is bekengemaakt op een algemene ledenvergadering van de partij.

Tijdens de vergadering werd tevens het verkiezingsprogramma gepresenteerd, waarmee de partij een gooi wil doen naar een verdubbeling van het aantal zetels in Provinciale Staten. Dries Zwart is nu ook al statenlid.

Eén van de speerpunten in het programma is de problematiek rond gas- en zoutwinning. Ook wil de Partij voor het Noorden dat de provincie Groningen als compensatie voor het verminderen van de werkgelegenheid bij de gas gerelateerde industrie, een leidende rol krijgt bij de ontwikkeling van nieuwe energievormen.

Andere speerpunten zijn de landbouw en veeteelt en de stikstofproblematiek. “Met name innovatieve ontwikkelingen worden als oplossing gezien voor de huidige situatie in de landbouwsector. Het mooie Groninger en weidse boerenlandschap moet behouden blijven,” aldus de Partij voor het Noorden.

Ook onderwerpen als bereikbaarheid, werkgelegenheid, scholing, zorg, woningbouw en aandacht voor de leefbaarheid in de stad en op het platteland komen aan de orde. “Groningen is van onze inwoners; dat mag niet vergeten worden. Samen willen we bouwen aan een veilige en gezonde toekomst,” aldus lijsttrekker Dries Zwart.