Drie mbo-opleidingen willen gezamenlijk scholencomplex in Suikerzijde

nieuws

Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO willen in de nieuwe wijk De Suikerzijde samen een scholencomplex bouwen voor opleidingen in de energiesector. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het plan volgt op de aankondiging dat er op deze locatie een nieuw treinstation wordt aangelegd. Het Rijk heeft voor de bouw daarvan een subsidie van 89 miljoen euro toegezegd. Het station wordt tevens een knooppunt voor busverbindingen.

Wim van de Pol, bestuursvoorzitter van Noorderpoort, zegt in het DvhN dat daardoor de plannen voor de nieuwbouw in een stroomversnelling zijn geraakt. “Het treinstation was een zakelijke voorwaarde om ons hier te gaan vestigen. Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer of dat overweegt, is een school pal naast ‘station Suiker’ een perfecte plek.”

De drie mbo-instituten willen hier leerlingen opleiden voor een baan in de energiesector. Volgens Van de Pol is dat hard nodig, gezien de geplande overgang in ons land van fossiele naar groene energie. Hij gaat uit van een fors nieuw onderwijscomplex. De locatie tusen de stad en Hoogkerk is ideaal, want een flink deel van de leerlingen komt per trein of bus.