Donar redt het thuis niet tegen ZZ Leiden

sport
Donarspeler Leon Williams maakt een lay-uo (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden verloren. In het laatste kwart kwamen de Groninger basketballers tekort: 62-70.

Donar, met de van een blessure herstelde Willem Brandwijk, begon prima. Leiden was nog niet scherp, waar de Groningers van profiteerden. Een halve minuut voor het einde van het kwart was het nog 18-9, maar een halve minuut later was de stand toch draaglijker voor de gasten: 18-13. In het tweede kwart werd het al snel 20-19, door een driepunter van de met scherp schietende Deion Hammond. Bij rust was het 31-28.

Aan het eind van het derde kwart was het gelijk: 53-53. Al snel in het vierde kwart kwam Donar voor te staan met 61-53, maar 2 minuten later zorgde oud-Donarspeler Maarten Bouwknegt met een driepunter voor 61-59. Een rake vrije worp van Donar-speler Ronalds Zakis (voor 62-59), 6,5 minuut voor het eind, bleek achteraf de laatste score van Donar geweest te zijn in de wedstrijd. Zakis viel daarna uit met een blessure, en Leiden nam bij 62-63 weer een voorsprong, die dit keer niet werd weggegeven. De gasten maakten al met al een 0-11 run en wonnen dus met 62-70.

Topscorer bij Donar was Viktor Gaddefors met 12 punten. Bij ZZ Leiden waren Deion Hammond en Erikas Venskus topscorers met beiden 16 punten.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van voormalig Donarspeler Thomas Koenis, die 9 seizoenen voor de club heeft gespeeld. Hij kreeg een tribunedeel van MartiniPlaza naar zich vernoemd, en bovendien werd zijn spelersnummer 14 ‘retired’.

Donar staat op de zesde plaats in de BNXT League en heeft 14 punten uit 10 wedstrijden. Komende zondagmiddag speelt de ploeg van coach Andrej Stimac weer thuis. Dan is Landstede Hammers uit Zwolle de tegenstander.

Thomas Koenis neemt afscheid van het publiek (foto: Gerrie van der Boom – FotoKlick Fotografie)