Deze kunstwerken worden de komende maanden aangebracht in de Papiermolentunnel

nieuws
Impressie via Kunstpunt Groningen

Over een half jaar gaat de nieuwe Papiermolentunnel open. Om de tunnel een bijzondere uitstraling te geven, wordt de komende maanden dit kleurrijke kunstwerk van Hadassah Emmerich aangebracht op de wanden van de nieuwe fietsonderdoorgang van de zuidelijke ringweg.

De gemeente, aannemerscombinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid en Kunstpunt Groningen kozen het werk van Emmerich na een selectieprocedure, waarbij verschillende kunstenaars een ontwerp aanleverden. Emmerich ontwierp voor de Papiermolentunnel een reeks van kleurrijke landschappen, aan beide wanden zes. De landschapsscènes zijn ongeveer 11 meter breed en worden van elkaar gescheiden door gekleurde stroken.

Naar verwachting gaat de nieuwe Papiermolentunnel in de zomer van 2023 open. De tunnel voor fietsers en voetgangers verbindt dan de Rivierenbuurt (Merwedestraat) met openluchtzwembad De Papiermolen en de zuidzijde van de stad. De nieuwe tunnel gaat straks niet alleen onder de zuidelijke ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg tussen Hereweg en Brailleweg. De onderdoorgang wordt daarmee een stuk langer dan de oude tunnel, die in november vorig jaar dicht ging.