‘De meeste studenten hebben moeite om hun huur te betalen’

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Groningse studenten worden hard geraakt door de hoge energieprijzen. Dat blijkt uit een online enquête van de Universiteitskrant.

Van de 271 respondenten zegt 57 procent dat hun energiekosten met ten minste de helft zijn gestegen en volgens 29 procent zijn ze meer dan verdubbeld. Bijna 75 procent van de respondenten zegt dat ze moeite hebben om de huur te betalen. Vijf procent zegt de huur helemaal niet meer te kunnen betalen. Een van de respondenten is van 60 euro huur naar 450 euro per maand gegaan. Die wordt bovendien geconfronteerd met een nabetaling van 6000 euro.

Uit de antwoorden blijkt dat velen van hen vinden dat ze nauwelijks invloed hebben op hun situatie. Ze wonen samen met andere studenten en delen de rekening, maar niet al hun huisgenoten willen bezuinigen op energie. Volgens de enquête van de UKrant zegt bijna 60 procent van de studenten weinig tot geen vertrouwen te hebben in de bereidheid van hun huisgenoten om hun energieverbruik te verminderen.