Cao-akkoord voor personeel umc’s: volgend jaar 10 procent meer loon

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het personeel van het UMCG en de zes andere universitaire ziekenhuizen in ons land krijgt volgend jaar een loonsverhoging van 10 procent.

De salarissen gaan op 1 januari met 6 procent omhoog, en in november nog een keer met 4 procent. De zorgbonden hebben daarover gisteren een akkoord bereikt met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, de NFU. De loonsverhoging geldt voor alle ruim 80.000 werknemers.

Vorige maand overwogen de vakbonden nog naar de rechter te stappen, omdat de NFU volgens hen weigerde om cao-afspraken over loonsverhogingen na te komen. Er was namelijk afgesproken de lonen zouden meestijgen met de inflatie.

Volgens de NFU kan dankzij het bereikte akkoord de koopkracht van werknemers op peil blijven. Wel trekt het akkoord “een heel grote wissel” op de financiële situatie van de umc’s.