‘Blauwe zone’ bij winkelplein Van Lenneplaan moet langparkeerders weren

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente is het zat dat omwonenden en bezoekers van De Wijert, waar aan de noordzijde van de wijk nu betaald parkeren geldt, hun auto stallen voor het winkelplein aan de Van Lenneplaan. Automobilisten kunnen daarom binnenkort niet langer dan twee uur parkeren bij de winkels.

Sinds oktober geldt er betaald parkeren in De Wijert-Noord. Maar bewoners en bezoekers van de wijk zien de parkeerplekken bij de winkels als onbetaalde uitwijkmogelijkheid, zo stelt de gemeente: “Daardoor kan het winkelend publiek geen parkeerplaats meer vinden. Dat zet de omzet van de winkels in het Winkelplein onder druk. Om de bereikbaarheid van de winkels te garanderen zijn maatregelen noodzakelijk.”

Na overleg met de winkeliers heeft de gemeente daarom besloten een ‘blauwe zone’ in te stellen langs de Van Lenneplaan. Wie zonder parkeerschijf parkeert of langer dan twee uur op zijn plek staat, kan een bon verwachten. Voor langparkeerders is in omliggende straten en elders in de wijk ruimte, zo blijkt uit de parkeerdrukmetingen.”

De ‘blauwe zone’ geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 08:00 – 18:00 uur.