Atlete Silke Jonkman uit Haren eindigt in middenmoot bij EK Cross

Silke Jonkman. bij zege Plantsoenloop 2022 Foto: Rieks Oijnhausen

Hardloopster Silke Jonkman van Groningen Atletiek is zondag bij het EK Cross in Turijn als achttiende geëindigd. Ze voltooide de afstand over 7,7 kilometer in 27 minuten en 58 seconden.

De atlete van Team 4 Mijl mocht als winnaar van het NK Cross meedoen aan dit Europese kampioenschap, dat vrijwel volledig op een ondergrond van gras werd gelopen. Er zat wel een pittige heuvel in het parcours, dat deels door het koetshuis van een kasteel voerde.

De 25-jarige hardloopster uit Haren moest na een rustig begin de kopgroep laten gaan en kwam verder niet meer in het stuk voor. De 32-jarige Karoline Grøvdal uit Noorwegen won de titel voor de tweede maal op rij. Ze voltooide de wedstrijd in 26 minuten en 25 seconden. De Nederlandse Veerle Bakker eindigde op de eervolle tiende plaats.

Job IJtsma, clubgenoot van Silke Jonkman, werd 21e in de wedstrijd voor atleten tot 23 jaar. Bij de mannen senioren won de Noor Jakob Ingebrigtsen. Hij is, evenals de kampioen bij de vrouwen, afkomstig uit Noorwegen.