Amateurvoetbal: Velocitas koploper, ruime nederlagen Helpman en Mamio

sport
Foto: Andor Heij

Velocitas is koploper geworden in 2L zaterdag. Helpman verloor een klasse lager met ruime cijfers de topper. Dat overkwam in 4C Mamio ook.

2L

In de tweede klasse L won Velocitas met 3-1 van VEV’67 uit Leek. Velocitas kwam op achterstand, maar maakte dat na rust goed door twee doelpunten van Bart Steenbergen en één van Jesse Bosgraaf. Velocitas pakte door de winst de koppositie met 19 punten uit 9 wedstrijden.

Be Quick 1887 verloor thuis met 3-0 van Kollum en blijft met één punt laatste.

3C

In de derde klasse C verloor Helpman de topper uit tegen Grijpskerk met maar liefst 4-0. Helpman kreeg wel enkele kansen om de stand dragelijker te maken, maar de bal wilde er niet in. Helpman zakte daardoor naar de derde plaats met 21 uit 10.

Groen Geel is achter Grijpskerk nu tweede met 22 uit 10. Groen Geel won met 2-0 bij LTC door doelpunten van Menno Pot en Ruben Ludwig.

Lycurgus bleef bij Aduard op 2-2 steken en is vierde met 19 uit 9.

Er waren veel doelpunten bij Niekerk – HFC’15: 2-6. Ward Koldijk scoorde twee keer voor de Hoogkerkers, die zesde zijn met 14 uit 10.

Ook in Ten Boer bij Omlandia – The Knickerbockers werd flink gescoord: 3-5. Tobias Stel scoorde drie keer voor de studenten en Laurens Stellingwerf twee keer. TKB is zevende met 13 uit 10. Omlandia staat twaalfde met 9 uit 10.

4C

In de vierde klasse C ging koploper Mamio uit tegen HS’88 onverwacht hard onderuit: 5-0. Mamio blijft wel eerste met 24 uit 10.

VVK rukt na een slechte competitiestart op. De uitwedstrijd tegen Poolster werd met 5-1 gewonnen. Mateo Milkovic scoorde vier keer. VVK is zevende met 12 uit 8.

Stadspark verloor thuis met 2-1 van Holwierde en blijft puntloos laatste. De wedstrijd tussen De Fivel en Amicitia VMC werd vanwege het WK voetbal verplaatst naar dinsdag.

Alle wedstrijden die zaterdag werden afgewerkt begonnen eerder vanwege de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten die om 16.00 uur werd gespeeld en door Oranje werd gewonnen met 3-1.

 

 

 

Deel dit artikel: