Amateurvoetbal: Velocitas koploper af, remises Groen Geel en Helpman

sport
Foto: Rick van der Velde

Velocitas verspeelde zaterdag de koppositie in 2L door een remise tegen Achilles 1894. Groen Geel en Helpman speelden in 3C ook gelijk. In 4C verloor koploper Mamio opnieuw fors.

2L

In de tweede klasse L speelde Velocitas 1897 thuis met 2-2 gelijk tegen Achilles 1894 uit Assen. Achilles kwam via Remy Klaassens voor. Na de pauze zetten Bart Steenbergen en Jesse Bosgraaf Velocitas op voorsprong, maar Klaassens maakte er een kwartier voor tijd 2-2 van. Velocitas is tweede achter Drenthina. Beide ploegen hebben 20 punten uit 10 wedstrijden.

Hekkensluiter Be Quick 1887 verloor in Friesland met 6-3 van naamgenoot Be Quick Dokkum. De Groningers hadden in het begin de beste mogelijkheden, maar de Friezen misten wel een strafschop. De ruststand was 2-2 door twee Groninger doelpunten van Kay Dollenkamp. Op slag van rust kreeg Joris Bos van Be Quick 1887 na twee keer geel rood. De Friezen kwamen op voorsprong, maar Gijs Lankveld tekende ondanks de man minder nog voor de 3-3. Maar daarna liep de ploeg uit Dokkum uit naar een grote zege: 6-3.

3C

In de derde klasse C speelde Groen Geel thuis teleurstellend gelijk tegen hekkensluiter Niekerk: 2-2. Melle Gebben en Joel Brandsma scoorden voor Groen Geel. Groen Geel is met 23 uit 11 tweede achter Grijpskerk dat ook gelijk speelde.

Helpman is met 22 uit 11 derde en kwam in eigen huis ook niet verder dan een remise. Tegen Loppersum werd het 1-1.

Lycurgus verloor thuis met 2-1 van Omlandia. Lycurgus is vierde met 20 uit 11 en Omlandia tiende met 12 uit 10.

Nummer vijf HFC’15 won in Hoogkerk met 3-2 van ONR. Rick van Lent, Erben Koopmans en Robby van Sluis scoorden voor HFC, dat 17 punten heeft uit 11 wedstrijden.

The Knickerbockers won met 4-3 van TLC. Sander Stokman scoorde twee keer voor de studenten, die nu zesde staan met 16 uit 11.

4C

In de vierde klasse C verloor Mamio opnieuw met grote cijfers. Uit in de topper tegen Holwierde werd het 5-1. Mamio blijft koploper, maar Holwierde en DVC Appingedam staan er beter voor, omdat zij nog wedstrijden tegoed hebben.

VVK speelde met 3-3 gelijk tegen Corenos en blijft middenmoter.

Onderin won Amicitia VMC de derby van Stadspark. Het werd 4-1. Amicitia is elfde en Stadspark is puntloos dertiende en laatste.

5E

In de vijfde klasse E werden zowat alle wedstrijden afgelast, vanwege bevroren natuurgrasvelden. Alleen GRC Groningen – GEO ging door. Het werd 2-2 en beide ploegen staan in de middenmoot. GEO is vijfde en GRC zevende.

Winterstop

Het waren bijna de laatste wedstrijden voor de winterstop. Volgende week zijn er alleen nog een paar inhaalwedstrijden. Voor Helpman staat er zonder zelf te spelen dan nog wat op het spel. Als Grijpskerk verliest van Noordwolde is Helpman in 3C periodekampioen. Zo niet gaat de titel naar Grijpskerk