Agenten nemen auto in beslag van eigenaar die parkeerboete liet oplopen tot 800 euro

nieuws
Foto: Politie Groningen-West

Agenten van het politiebureau in Vinkhuizen hebben woensdag een auto in beslag genomen, omdat de eigenaar een parkeerboete zo lang niet had betaald dat deze inmiddels 800 euro verschuldigd was aan het Centraal Justitieel Incassobureau.

Volgens de politie heeft het CJIB meerdere keren geprobeerd om een openstaande geldboete, die door niet-betalen was opgelopen naar 800 euro, bij de eigenaar te verhalen. Daarop schakelde het boetebedrijf een deurwaarder in. Die probeerde, na het opnieuw uitblijven van betaling, om de auto in beslag te nemen. Ook dat mislukte, waarna het CJIB aangifte deed tegen de eigenaar voor verduistering.

Daardoor kwam het voertuig woensdag in beeld bij de agenten, die het voertuig in beslag namen. De auto is inmiddels overgedragen aan de deurwaarder. De eigenaar krijgt zijn auto terug als de boete binnen twee weken alsnog betaalt. Zo niet, dan gaat het voertuig naar een veiling en is de foutparkeerder zijn auto definitief kwijt.

 

Deel dit artikel: