Zwendel met zonnepanelen kost oplichter een jaar cel

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

De 37-jarige Theo van B. uit Groningen is veroordeeld tot een jaar cel, voor grootschalige zwendel met zonnepanelen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Justitie had eerder 18 maanden cel geëist.

De slachtoffers van de man, die belangstelling hadden voor zonnepanelen, kwamen via internet uit op de website van diens bedrijf Opnaargroen. De man ging vervolgens bij hen op bezoek voor een adviesgesprek, en bracht een offerte uit. Daarop volgde al vlot een factuur, met de toezegging dat de panelen binnen vier weken na betaling zouden worden geleverd en geïnstalleerd. Er kwam echter niemand opdragen. B, vertelde de rechtbank dat hem geen schuld trof omdat hij zelf werd opgelicht.

De man heeft op deze manier een twaalftal mensen opgelicht. Het geld, een bedrag van in totaal rond de 99.000 euro, werd volgens justitie gebruikt voor privé bestedingen, zoals zwemlessen, Netflix, horecabezoek en een leasecontract voor een Mercedes.