Zeven aanhoudingen na vernedering en mishandeling van Stadjer in de Kuip

nieuws
Foto: Gilbert Sopakuwa / Flickr / CC 2.0-by-nc-nd

De politie heeft zeven personen aangehouden die afgelopen zomer het bezoek van twee jonge Groningers aan het Feyenooord Stadion hebben verpest.

De zeven verdachten, afkomstig uit Rotterdam en omgeving, intimideerden en mishandelden op 24 juli een 21-jarige man die daar met zijn 16-jarige broer was voor een vriendschappelijk duel tussen hun favoriete club Feyenoord en Olympique Lyon. Terwijl de wedstrijd bezig was sloegen ze hem, scholden hem uit en duwden hem meermalen hard, waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Vervolgens trok één van hen de sportbroek uit van de 21-jarige, met daarop het logo van FC Groningen. Daardoor moest hij de rest van de wedstrijd en de terugweg in zijn onderbroek doorbrengen.

De man deed aangifte van dit alles, waarna een onderzoek werd gestart. Daarbij kon de identiteit van de zeven verdachten worden achterhaald. Ze zijn tussen de 22 en 39 jaar oud. De afgelopen periode zijn zij allemaal aangehouden en gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang. Als het onderzoek is afgerond bepaalt de officier van justitie wie van de verdachten zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.