“Woensdag af en toe zon en in de middag regen, in het weekend 10 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De zon krijgt de komende dagen wat ruimte. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis blijft de kans op regen of een bui aanwezig.

“Woensdag is er in de loop van de ochtend, en in het begin van de middag, af en toe zon”, vertelt Kamphuis. “Later in de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Bij een matige zuidoostenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 9 graden. Donderdag zijn er zonnige perioden, afgewisseld door stapelwolken. Het blijft droog en met 11 graden als maximumtemperatuur is het zacht. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Vrijdag is er veel bewolking, breekt zo nu en dan de zon even door, en valt er in de loop va de dag een bui. Het wordt dan 10 of 11 graden.”

“Zaterdag blijft het droog en schijnt de zon bij perioden. Het is vrij rustig weer en het wordt ook dan rond de 10 graden. Zondag begint de dag droog met wat zon maar eindigt het met regen. Aan de temperatuur verandert weinig. Volgende week ziet het er wisselvallig uit dankzij een lagedrukgebied, dat eerst op de Noordzee tolt en later in de week naar Italië trekt. Boven het noorden van Europa gaat de luchtdruk volgende week stijgen en dat zijn op zijn minst gezegd interessante ontwikkelingen. Gaat dat op termijn tot winterweer in ons land en West-Europa leiden? We houden het in de gaten.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.