Wethouder gaat politie vragen om op te treden tegen verkeersoverlast Corpus

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer gaat aan de slag met meldingen die zijn binnengekomen over verkeersoverlast in de wijk Corpus den Hoorn. Dit liet Broeksma woensdag weten.

De wethouder reageerde daarmee op vragen van de fractie van de PVV. Fractievoorzitter Dennis Ram: “Wij hebben een brandbrief ontvangen van bewoners van de Galenuslaan, Madame Curiestraat en de Henri Dunantlaan. Zij maken zich zorgen over verkeersproblemen in hun straten. Wij willen graag weten hoe het College tegen deze problematiek aankijkt en we zijn benieuwd waarom er eigenlijk niet wordt gehandhaafd.”

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks): “Handhaven is een taak van de politie”
Broeksma: “Er zijn inderdaad bij ons meldingen binnengekomen, waarbij de eerste berichten van december 2019 dateren. Het gaan dan over auto’s die tegen het verkeer in rijden. Op basis van deze eerdere meldingen hebben we contact gelegd met de politie. Dit gaan we nogmaals doen. Het handhaven op verkeersregels is namelijk een taak van de politie. U schrijft ook over meldingen over hoge snelheden. Dat halen wij niet uit onze gegevens. Wel gaan we kijken hoe we de komende tijd metingen in dit deel van de stad vorm kunnen geven.”

“Bewoners kunnen beter rechtstreeks bij mij aankloppen”
Volgens de wethouder behoren ook fysieke maatregelen tot de oplossingen: “Die kunnen we inzetten, maar dat kan wel even duren. Als je iets gaat veranderen dan gaat dit gepaard met een bezwarenprocedure. Daarnaast ben ik wel verbaasd dat bewoners bij u aankloppen. Natuurlijk is dat hun goed recht, maar wellicht is het sneller en beter als mensen ons als gemeente direct benaderen. Dan kunnen we wellicht sneller actie ondernemen.”