Werkzaamheden bij Hoofdstation bereiken hoogste punt bij buschauffeursverblijf

nieuws
Foto via Groningen Spoorzone

Met een hoogte van bijna negen en een halve meter werd deze week het hoogste punt bereikt bij de bouw van het buschauffeursverblijf bij het Hoofdstation. Daarmee bereikte aannemer Strukton tegelijkertijd het hoogste punt van alle werkzaamheden.

Daarmee bereikten de werkzaamheden een nieuwe mijlpaal, aldus Groningen Spoorzone. Het gebouw waarop de vlag werd gehesen, wordt meer dan alleen een plek waar chauffeurs kunnen pauzeren en zich kunnen omkleden. In het gebouw komen ook transformatoren en verdeelinrichtingen, die het hele station straks van stroom moeten gaan voorzien. Daarnaast wordt vanuit het gebouw reizigersinformatie naar de schermen langs de toekomstige busperrons gestuurd. Daarnaast komt aan het gebouw een overkapping, waar buspassagiers droog kunnen wachten op hun bus.

Het gebouw is nu nog een geraamte. Strukton gaat nu verder met het aanbrengen van wanden, ramen, deuren en het dak. Het gebouw moet klaar zijn voor alle andere werkzaamheden aan de zuidkant van het station zijn afgerond in 2026. Dit omdat het een essentieel onderdeel van de stroomvoorziening gaat vormen voor het hele station.