Vrijdag nog een bui, maar weekend wordt droog; temperatuur vanaf woensdag verder onderuit

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Waar de vrijdag nog enkele buien naar Groningen brengt, lijkt het weekend vooralsnog droog te verlopen. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. Na het weekend is er opnieuw kans op een bui en wordt het ‘waterkoud’, met in de loop van de week kans op een echte daling van de temperatuur.

Vrijdag verloopt volgens Kamphuis wisselvallig: “De dag begint met snel naar het oosten wegtrekkende regen, gevolgd door opklaringen. In de middag is het wisselend bewolkt, maar wel met kans op een enkele bui. Het wordt 11 graden bij een matige zuidwestenwind.

De dagen daarop is de kans op een bui nihil, vervolgt de OOG-weerman: “Zaterdag is er eerst geregeld zon, maar neemt in de loop van de dag de bewolking toe. Het wordt 9 graden en het blijft droog. Dat is ook zondag het geval, met hier en daar veel bewolking en soms een waterig zonnetje. Het wordt 8 graden bij een matige zuidenwind.

Aan het begin van volgende week keert de kans op een bui terug, stelt Kamphuis. Ook de bewolking houdt aan: “Slechts af en toe schijnt de zon en het wordt rond 7 of 8 graden, waarbij het wat waterkoud zal zijn.” Daarna bestaat de kans dat de temperatuur flink daalt, besluit de OOG-weerman: “Vanaf woensdag gaan de temperaturen waarschijnlijk verder onderuit als de wind een voorkeur lijkt te krijgen voor het oosten. De zon houdt het dan lastig en ook het waterkoude karakter blijft bestaan. Overdag ligt het kwik enkele graden boven nul en de kans op een graad vorst neemt toe.”