Volksvermaken deelt gratis voederbieten uit om lampions van te maken

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken deelt komende zaterdag 5 november voederbieten uit aan kinderen die daar een Sint Martinuslampion van willen maken.

Tegen 12.00 rijdt een boerenwagen met duizend voederbieten naar de kop van de Vismarkt. De kinderen kunnen daar ook een folder afhalen waarin staat hoe je van een biet een mooie lampion maakt. De bieten worden ook bij diverse basisscholen en de buitenschoolse opvang bezorgd.

Op de binnenplaats van het Museum aan de A aan de Brugstraat is woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een gratis workshop over hoe je een lampion maakt. Bij het museum start op donderdag 10 november om 16.00 uur een Sint Martinusoptocht met daarin Sint Martinus te paard en een aantal Romeinse soldaten. De tocht gaat via de Stoeldraaierstraat en Zwanestraat naar de Martinikerk. Kinderen met zelfgemaakte lampionnen mogen meelopen.

Meteen na de optocht is er in de Martinikerk een bijeenkomst voor jong en oud, met een verhalenverteller en live muziek. De kinderen kunnen hun lampion daar ophangen, waarna een jury de makers van de mooiste exemplaren met een prijs beloont.