Vijftiende editie WinterWelVaart weer op volle sterkte; twintig historische schepen aan de A

Na een afgelaste en een sterk ingeperkte editie in de twee afgelopen coronajaren keert WinterWelVaart vanaf 16 december in volle sterkte terug aan het Hoge, Lage en Kleine der A.

Tijdens de vijftiende editie van het festival meren een kleine twintig verlichte, historische schepen aan voor het meest gefotografeerde evenement in de stad. Op de schepen, de kades, in Museum aan de A en de Akerk zijn verschillende optredens.

Onder meer Géonne Hartman, Karin Sitalsing, Usva, Seewolf, Way up North, Noordstaat, Pittig Gekruid en Clash staan op het programma. Daarnaast maken studenten van Noorderpoort op theaterschip De Verwondering hun talkshow Taboe Takkie, waarin ze onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit, seksualiteit, schaamte & cancelculture bespreekbaar maken. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de ‘Pelikaan’, waar zes kunstenaars hun ‘nautische’ werk tonen. Verder kunnen kinderen, naast het bekende mastklimmen, meedoen aan workshops en aan een speurtocht in het Museum aan de A.

WinterWelvaart vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. Openingstijden en meer informatie zijn te vinden op de website van het evenement. Op de zaterdag voor WinterWelVaart (10 december) is een deel van de historische schepen al te bewonderen in Zoutkamp.