Vakbonden dreigen toch weer met acties in het streekvervoer

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Er dreigen toch weer acties in het streekvervoer. De vakbonden zijn ontevreden met het cao-bod dat door de vervoersbedrijven is gedaan.

Anderhalve week geleden werden nieuwe acties nog afgeblazen, nadat de afgelopen maanden al verschillende keren het werk werd neergelegd. Vervoersbedrijven als Arriva, Connexxion en Hermes, zouden met nieuwe toezeggingen komen. Een nieuw bod kwam ook maar vakbonden CNV, FNV en VVMC zijn daar ontevreden over. Er is nu een ultimatum gesteld, en wanneer daar niet op wordt ingegaan dreigen nieuwe acties. Deze acties gaan mogelijk in januari plaatsvinden.

In het streekvervoer zijn er twee cao’s. Dit conflict heeft betrekking op de multimodale cao, waar ongeveer 1.300 werknemers onder vallen die werken op bussen en regionale treinen. In deze cao wordt geëist dat het salaris meestijgt met de inflatie. De werkgevers weigeren dit. Onder de andere cao vallen ruim 10.000 werknemers. Binnen deze cao vinden onderhandelingen plaats. Mochten die gesprekken op niets uitlopen, dan vinden er volgend jaar wellicht gezamenlijke acties plaats.