Ton van Kesteren trekt opnieuw de kar voor PVV tijdens Statenverkiezingen

nieuws
Foto: Erick Bakker

Ton van Kesteren voert tijdens de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart opnieuw de kandidatenlijst aan voor de Partij voor de Vrijheid. Dat maakte de partij maandagmiddag bekend.

Van Kesteren is blij dat hij de PVV-lijst opnieuw mag aanvoeren: “Het is een hele eer om opnieuw lijsttrekker van de PVV te mogen zijn in mijn geliefde provincie Groningen waar ik ben geboren en getogen. De inwoners van Groningen voelen zich steeds minder gehoord en het gevoerde provinciale beleid is voornamelijk het klakkeloos uitvoeren van landelijk beleid. De inwoners van Groningen hebben geen inspraak en geen enkele invloed op dat beleid, en dat is allesbehalve het belang van Groningen en de Groningers.”

Tijdens de verkiezingen mikt de PVV duidelijk op groei in de Staten, zo stelt Van Kesteren: “Een grote PVV-fractie heeft ook meer invloed op het beleid. Ook zijn de provinciale verkiezingen heel belangrijk voor de samenstelling van de Eerste Kamer die wetten kan tegenhouden.”

De PVV stelt zich voornamelijk in te willen zetten tegen windmolens en ander klimaatbeleid. Ook wil de PVV een halt in de stikstofmaatregelen voor Groningse boeren en aan een einde aan de opvang van asielzoekers in Ter Apel en Zoutkamp.