Thuiszorg heeft veel last van parkeerbeleid gemeente, politieke partijen vragen om actie

nieuws

Thuiszorg heeft veel last van het parkeerbeleid in de gemeente Groningen. De fracties van de PVV, Partij voor het Noorden, Stadspartij 100% voor Groningen, CDA en VVD stellen vragen aan het gemeentebestuur.

“Het is de wereld op zijn kop”, vertelt fractievoorzitter Dennis Ram van de PVV. “De gemeente betaalt zorginstellingen voor WMO en huishoudelijke hulp om vervolgens diezelfde zorginstellingen het werk onmogelijk te maken door geen uitzonderingen bij parkeren toe te staan, wat weer tot extra kosten leidt voor de zorgverlener.”

“Zeer onwenselijke situatie”
Bij een zogeheten zorgalarm van een inwoner moet een medewerker van Thuiszorg op dit moment een afweging maken. Of men pakt een parkeerboete of men komt later bij de persoon die alarm heeft geslagen omdat er eerst gezocht moet worden naar een parkeerplaats in de buurt. “Wij vinden dit een zeer onwenselijke situatie. De thuiszorg maakt extra kosten door langere aanrijtijden en veel werknemers van buiten Groningen willen niet meer in de gemeente Groningen werken, wat een groot probleem is op een toch krappe arbeidsmarkt.”

Leendert van der Laan (Partij voor het Noorden): “Uitzondering moet mogelijk zijn”
Leendert van der Laan is fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden: “Op elke vorm van beleid, dus ook parkeerheffingsbeleid moeten uitzonderingen mogelijk zijn. Zorgmedewerkers verdienen een dergelijke uitzonderingspositie om meerdere redenen. Bewoners voelen zich genoodzaakt om een bezoekerspas aan te schaffen en zodoende worden deze indirecte zorgkosten ook weer afgewenteld op degene die noodzakelijkerwijs zorg moet afnemen en het al niet breed hebben.”

De fracties willen dat het gemeentebestuur met een oplossing komt.