Taboe over kindermishandeling doorbreken met manifestatie ‘Groningen hangt de vuile was buiten’

nieuws
Foto: Christie Thomas from FreeImages

Het zwijgen over kindermishandeling doorbreken. Dat is het doel van de manifestatie ‘Groningen hangt de vuile was buiten’.

In Nederland worden jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld en sterven er gemiddeld 50 kinderen aan de gevolgen van de mishandelingen. “In onze samenleving wordt hierover vooral gezwegen”, vertelt Ted Kloosterboer van de stichting Praat. “Om het uit de taboesfeer te halen willen we op donderdag 17 november openlijk gaan praten over kindermishandeling.”

De manifestatie gaat gehouden worden in winkelcentrum Paddepoel. Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Jeugd, Gezondheid en Diversiteit, zal voor een gedeelte het programma volgen. Bij de manifestatie is er een belangrijke rol weggelegd voor theatergroep Blik Bijzonder. Samen met muzikanten wordt er op een theatrale manier aandacht gevraagd voor kindermishandeling. Daarna vertelt Kloosterboer, die zelf als kind is mishandeld, een deel van haar geschiedenis waarmee zij letterlijk de vuile was buiten hangt. Een vergelijkbare manifestatie vond eerder al plaats in Utrecht.

De manifestatie in Paddepoel begint op 17 november om 11.00 uur.