Stadjer (26) hoort cel- en werkstraf eisen voor steekincident met glas in Peperstraat

nieuws
rechtbank

Een 26-jarige man uit Groningen moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 240 uur onbetaald gaan werken. Ook hoorde de man vijftien maanden cel (waarvan twaalf voorwaardelijk) tegen zich eisen. De man sloeg begin 2019 met een glas in op een mede-stapper in de Peperstraat, waardoor het slachtoffer een snijwond in de hals opliep.

Dat meldt RTV Noord vrijdagochtend.

Het incident waarvoor de man vrijdagochtend voor de rechter stond, gebeurde in januari 2019. Na een woordenwisseling over de dood van de broer van de man, die zes jaar ervoor verdronk bij de Ruischerwaard, sloeg de Stadjer uit frustratie met het glas in op de andere uitgaansgast.

De zaak liet door de coronaperiode en personeelstekort lang op zich wachten. Daardoor matigde de officier van justitie haar strafeis. Ook komt het OM tot een relatief lage straf, omdat de man inmiddels een eigen bedrijf en een gezin heeft. De advocaat van de Stadjer wil echter dat de Groninger vrijuit gaat, omdat de camerabeelden niet in het dossier zaten en niet te controleren waren. Ook vindt de advocaat dat het slachtoffer het letsel op een andere manier kon oplopen.

Over twee weken wordt duidelijk of de Stadjer wordt veroordeeld en welke straf hij krijgt.