Skatebaan Oosterhaar komt terug; bouw nieuw ‘beweegpark’ moet komend voorjaar beginnen

nieuws
Foto: gilles van leeuwen from FreeImages

De gemeente Groningen wil begin volgend jaar beginnen met de bouw van een nieuw ‘beweegpark’ in Oosterhaar.

De opvolger van de oude skatebaan, die in 2019 werd ontmanteld vanwege veiligheidsredenen, moet een beweegterrein gaan worden waar voor alle leeftijdsgroepen een aanbod is voor spelen, bewegen en ontmoeten. In totaal maakt de gemeente 215.000 euro vrij om het nieuwe terrein aan te leggen aan de Klaverlaan in Oosterhaar.

De oude skatebaan werd in 2019 afgekeurd en een jaar later gesloopt, omdat het park niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. Verschillende raadsfracties vroegen destijds al om herstel of herbouw van het skatepark. Andere partijen, waaronder skatersvereniging Rollend Groningen, zagen liever dat het park werd opgeofferd voor een groot, centraal skatepark in de gemeente. Dat kregen ze, nadat de gemeente in februari besloot een skatepark aan te leggen in het Stadspark.

De bouw van het nieuwe ‘beweegpark’, waar naast skaters ook andere Harenaren openbaar moeten kunnen sporten, moet komend voorjaar beginnen. Of dat gaat lukken, hangt af van de beschikbaarheid van materiaal en personeel. Ook moet er nog een wijziging worden aangebracht in het bestemmingsplan.