Kinderburgemeester verwelkomt Sinterklaas in Stad (foto’s)

Sinterklaas is zaterdag in het begin van de middag zonder problemen gearriveerd in Stad. Rond 13.45 uur meerde de Goedheiligman aan in de Zuiderhaven.

Rond 12.50 uur voer Sinterklaas de stad binnen. Verslaggever Ecco van Oosterhout sloeg het tafereel gade nabij de Herman Colleniusbrug. “De eerste Pieten in roeiboten varen hier nu voorbij”, vertelt Van Oosterhout. “Aan de kade staan diverse mensen te wachten.” Enkele minuten later volgde de boot met daarop Sinterklaas en nog meer Pieten. De boot werd gevolgd door verschillende schepen. “Er wordt vrolijk gezongen, en Sinterklaas zwaait naar de kinderen en hun ouders die langs de kant staan te kijken.”

Rijtoer
Via het Hoge en Lage der A voeren de boten naar roeivereniging De Hunze waar Sinterklaas voet aan wal zette. “Het is gezellig druk in de Zuiderhaven”, laten fotografen weten. “Er zijn veel kinderen en er wordt volop gezongen.” Na de Zuiderhaven volgde er een rijtoer door de stad. Sinterklaas werd daarbij vergezeld door zijn paard. Die rijtoer eindigde bij het Academiegebouw waar kinderburgemeester Fatoumata en locoburgemeester Mirjam Wijnja (GroenLinks) het gevolg op stonden te wachten.

“Geen zorgen”
Of Sinterklaas op tijd zou arriveren was onzeker. Vorige week konden we in het Sinterklaasjournaal zien dat de stoomboot water maakte en uiteindelijk voor de kust van Spanje zonk. De landelijke intocht in Hellevoetsluis kwam niet in gevaar omdat Sinterklaas gebruik maakte van een vliegtuig en een reserve-stoomboot. Vrijdagavond liet de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken weten contact te hebben gehad met Sinterklaas en dat de verwachting was dat de intocht in Stad volgens plan zou gaan verlopen.

Foto: Ecco van Oosterhout
Foto: Ecco van Oosterhout
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen