Silke Jonkman uit Haren wordt Nederlands kampioen veldloop

sport
Silke Jonkman. bij zege Plantsoenloop 2022 Foto: Rieks Oijnhausen

Silke Jonkman uit Haren is zondag in Tilburg Nederlands kampioen veldloop geworden. De 25-jarige atlete van Team 4 Mijl voltooide de afstand over 8 kilometer in 26 minuten en 40 seconden.

Winnaar van de Warandeloop, waar het NK deel van uitmaakte, werd de Zweedse Sarah Lahti, in 26 minuten en 40 seconden. Bij de heren, die 10 kilometer moesten lopen door het Stadsbos van Tilburg, werd Jonkman’s teamgenoot Job IJtsma vijfde.

Er was nog meer succes voor de atleten van de Groninger trainer Eddy Kiemel: op de korte cross ging de zege naar Jetske van Kampen. Zij liep een tijd van 7 minuut en 16 seconden over de 2400 meter. Bij de heren, die dezelfde afstand liepen, eindigde Nick Marsman na een spannende finish als eerste, in 6 minuten en 14 seconden. Zijn teamgenoot Nik Lemmink werd derde, op twee seconden van de winnaar.