Schorsingen voor leerlingen Augustinus na gooien vuurwerkbom in fietsenhok

nieuws
Foto's uit video via Dumpert

Zeven leerlingen van CSG Augustinus aan de Admiraal de Ruiterlaan zijn door de school geschorst, omdat ze maandagmiddag een grote vuurwerkbom in het fietsenhok van de school hebben gegooid.

Dinsdagmiddag verscheen op verschillende (sociale) media en andere websites een video, waarop te zien in dat de leerlingen de bom in het fietsenhok gooien. Het vuurwerk, wat in de volksmond een zogenaamde ‘shell’ of ‘mortier’ wordt genoemd, zorgde voor een enorme knal en een vuurbal onder het schoolgebouw. Dat zorgde voor schrik bij omstanders, maar zorgde niet voor gewonden.

De school bevestigt het incident en laat weten dat de leerlingen, zeven in totaal, zijn geschorst na gesprekken met ouders en de schoolleiding. Daarnaast is ook de wijkagent ingeschakeld om, samen met de ouders en de school, na te gaan welke stappen er worden ondernomen. De vuurwerkgooiers komen er in ieder geval niet zonder straf vanaf, zo stelt de school. De betrokken leerlingen zullen in en om de school klusjes moeten doen.

Hieronder is de bewuste video te zien, geüpload door een anonieme filmer via Dumpert.nl