RTV Noord mag onder voorwaarden weer met FC Groningen spelers praten

sport
Foto: Wouter Holsappel

RTV Noord mag weer met de spelers en de staf van FC Groningen praten. Dat meldt de regionale omroep. Maar FC Groningen legt RTV Noord wel beperkingen op.

FC Groningen weigerde interviews met RTV Noord, nadat de omroep vrijdag meldde dat de hond van speler Paulos Abraham onlangs een andere hond had dood gebeten. De spelers en de technische staf van FC Groningen vonden deze berichtgeving te ver gaan en stelden een boycot in. Daardoor konden er na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht geen interviews afgenomen worden door RTV Noord.

Maandagmiddag sprak directeur Wouter Gudde van FC Groningen met RTV Noord. Volgens de omroep heeft Gudde gezegd dat de spelersgroep een “statement” wilde maken.

Maar FC Groningen stelde volgens RTV Noord in dat gesprek wel voorwaarden. Zo mag de omroep naast de trainer nog maar slechts één speler interviewen en moeten alle overige perscontacten via de voorlichting van FC Groningen gaan.

Hoofdredacteur Pieter Sijpersma van RTV Noord verzet zich hier tegen: “Al met al is dit een inperking van onze journalistieke bewegingsvrijheid. Bovendien is het publiek dat de wedstrijden van FC Groningen via onze kanalen volgt hiervan de dupe”.