Rotondes tussen Osloweg en Gotenburgweg tot eind december afgesloten

nieuws
Impressie via Aanpak Ring-Zuid

Vanaf komende maandag zijn beide rotondes tussen de Osloweg en de Gotenburgweg dicht. De noordelijke rotonde was al bijna een maand afgesloten. Vanaf komende maandag is de afsluiting compleet als ook de zuidelijke rotonde wordt afgesloten.

De afsluiting is nodig, omdat de noordelijke rotonde wordt omgebouwd tot T-kruising. Om dat te kunnen doen, moet ook de zuidelijke rotonde worden aangepast. Aannemerscombinatie Herepoort verwacht dat de nieuwe inrichting op 23 december klaar is.

Het verkeer in beide richtingen kan sinds eind oktober al niet meer onder de ringweg door kan rijden. Verkeer vanaf de Osloweg kan ook niet via de Euvelgunnerbrug naar de Bornholmstraat toe. Vanaf komende maandagochtend kan het verkeer ook niet meer via de rotonde van en naar de Bergenweg, de Gotenburgweg en de Kieler Bocht rijden.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Euvelgunnerweg, Sde int Petersburgweg en Bornholmstraat en andersom. Verkeer vanuit Euvelgunne kan omrijden via Ring Zuid (Kieler Bocht) en Ring Oost (Meerstad).