Rob Smit van de Stadswerkplaats gaat met pensioen na 26 jaar

oogochtendshow
©Stadswerkplaats Rob Smit

Houtguru Rob Smit van de Stadswerkplaats gaat met pensioen na 26 jaar. De Stadswerkplaats is dé openbare werkplaats voor hout- en metaalbewerking in Stad. Rob was 26 jaar lang een rots in de branding van de Stadswerkplaats en gaat nu met pensioen.

De Stadswerkplaats is een openbare werkplaats voor hout- en metaalbewerking. Daarnaast biedt de organisatie allerlei cursussen aan. ‘Van amateur tot professional en van particulier tot bedrijven, iedereen kan hier terecht’

Rob Smit kan bijna niet geloven dat de tijd zo snel is omgevlogen. Als we hem vragen naar welke momenten zijn bijgebleven kan hij zich één moment nog goed herinneren. Op een gegeven moment kwam er een man binnen van 92-jarige leeftijd die een bakfiets wilde huren. Rob stelde hem serieus de vraag of hij dit echt wilde. Uiteindelijk deed die dit gewoon om hout op te halen om een klus te doen. Rob verdwijnt niet helemaal bij de werkplaats. Lesgeven vind hij het leukst en dat zal hij ook eens per maand blijven doen. Dimar de Louw van de Stadwerkplaats vertelt dat er met het vertrek van Rob erg veel kunde verdwijnt op de werkplaats.

Ze gaan Rob missen. Op verschillende taakgebieden valt er nu een gat. Dimar zegt: ”Dan kom je erachter hoe belangrijk het is dat je zo’n iemand op de werkplaats hebt en dat het haast vanzelfsprekend is dat die dingen gebeuren.”Niet alleen collega’s, maar ook klanten, relaties en leveranciers gaan Rob missen en wensen hem het allerbeste. Daarom organiseert de Stadswerkplaats Groningen een knallende afscheidsreceptie. Iedereen is van harte welkom in het pand aan het A-Kerkhof morgenavond van half 5 tot half 8 is.

Vanmorgen waren ze gezamenlijk in de Ochtendshow beluister hieronder het fragment.

 

Deel dit artikel: