Recordaantal deelnemers voor Plantsoenloop: “Het zit flink in de lift” (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

In en om het Noorderplantsoen werd zaterdag de Plantsoenloop gelopen. Johan Meijer van Golazo Noord Nederland is tevreden over het verloop.

Hoi Johan! Het klinkt gezellig bij jou op de achtergrond …
“Het is heel erg gezellig. Op dit moment zijn we bezig met de laatste afstand. De 8 kilometer wordt nu verlopen, waarbij de deelnemers in de laatste kilometer zitten. Ondertussen zien we ook dat de zon is ondergegaan, dat het wat frisser wordt. Maar we kunnen deze dag voor het donker wordt tot een goed einde brengen.”

Je klinkt heel positief …
“Dat ben ik ook. Want deze editie was best wel een bijzondere editie. Normaal is de locatie bij de Nassauschool de plek waar gestart wordt. Dat hebben we dit jaar veranderd. Dat was ook nodig omdat de oude locatie door onze groei eigenlijk te krap was geworden. Dus we hebben alles omgegooid. Ook hebben we een nieuwe afstand van 4 kilometer toegevoegd en zijn routes verlegd. Dat is heel spannend, maar ik denk wel dat we dat nodig hadden, en dat het vandaag heel goed heeft uitgepakt.”

Met ook een recordaantal deelnemers hè?
“Klopt. We hebben vandaag 3.600 deelnemers mogen verwelkomen. Niet eerder waren het er zoveel. Hoe dat te verklaren is? We zien een hele grote groei in het aantal scholen dat deelneemt. Waarbij scholen ook met heel veel leerlingen op komen dagen. De vier kilometer is in dat opzicht ook een gouden greep geweest. We krijgen vandaag bijvoorbeeld teruggekoppeld dat het parcours leuk is om te lopen. Er wordt minder gebruik gemaakt van smalle paadjes, waardoor je niet zoveel last heb van elkaar. Dus we zien heel veel blije gezichten.”

De deelnemers hebben zich ingezet voor het goede doel …
“Klopt. Opnieuw was dat de stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis. We hebben met de loop een bedrag van 1.480 euro opgehaald. Eén van de onderdelen waar geld voor is ingezameld is het project Knuffelvriendje. Als een kind geopereerd moet worden, wat natuurlijk heel spannend is en veel pijn met zich mee kan brengen, wordt er op de uitslaapzaal, een knuffel aangeboden dat de narigheid even kan laten doen vergeten.”

De weersomstandigheden zijn op zo’n dag ook altijd belangrijk. Ook dat was prima hè?
“Die waren heel goed. Halverwege de dag hebben we wel een buitje gehad, wat even vervelend was, maar over het algemeen mogen we niet klagen. De omstandigheden waren prima, en we hebben veel deelnemers met een heel blij gezicht rond zien rennen.”

De Plantsoenloop werd gewonnen door Nik Lemmink bij de heren. Silke Jongman won bij de vrouwen.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen