Recordaantal bezoekers op TakeRoot Festival in Oosterpoort

nieuws
Foto: 3.26 - https://www.flickr.com/photos/3twenty6/21279923574/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87609913

Het TakeRoot Festival, dat zaterdag gehouden werd, heeft ongeveer 3.200 bezoekers getrokken. Niet eerder trok het op Noord-Amerika georiënteerde festival zoveel bezoekers.

De afgelopen jaren vond het festival in de binnenstad plaats maar voor de 24ste editie keerde de organisatie weer terug naar De Oosterpoort, waar het in 1998 ook begon. Het publiek kreeg een muzikale tijdreis voorgeschoteld met artiesten uit Noord-Amerika op het gebied van blues, country, folk en soul. Zo waren er optredens van bijvoorbeeld The Band of Horses, Courtney Barnett, Gregory Alan Isakov, Chris Tile en The Cowboy Junkies (foto). In totaal waren er vijf verschillende podia.

Volgens de organisatie is TakeRoot niet alleen een muzikale reis door Amerika, maar ook door de tijd. “De Verenigde Staten is nog altijd het land van uitersten en een smeltkroes vol nieuwe invloeden en ideeën. Het is de bakermat van vrijwel alle grote stromingen in de popmuziek, waarbij de muziek zich altijd heeft weten te vernieuwen”, aldus de organisatie.

Volgend jaar wil TakeRoot de 25ste editie organiseren. Een datum heeft men ook al, zaterdag 4 november 2023.