Raadsfracties willen eenmalige vergoeding dierenartskosten voor Stadjerspassers

nieuws
Foto: Dim Hou via Pixabay

Als het aan de SP en de Partij voor de Dieren ligt, krijgen minimagezinnen in de gemeente volgend jaar eenmalig 150 euro aan dierenartskosten vergoed via de Stadjerspas. De twee partijen komende woensdag een motie in bij het debat over de gemeentebegroting, die dit mogelijk moet gaan maken.

Inwoners van de gemeente met een kleine portemonnee krijgen al korting bij de dierenarts als ze hun huisdier laten chippen, steriliseren of castreren. “De gezondheid van een huisdier moet niet afhankelijk zijn van de financiële situatie van de baasjes”, schrijven de twee partijen in hun motie.

Omdat er momenteel geen andere financiële hulp is die Groningers met huisdieren helpt tijdens de ‘koopkrachtcrisis’, willen de twee coalitiefracties nu dat Stadjers eenmalig 150 euro aan dierenartskosten vergoed krijgen door de gemeente. Andere grote gemeentes hielden als een pilots met vergoedingen voor dierenartskosten, waaronder Arnhem en Amsterdam.