Pop-uprestaurant Happietaria zamelt geld in voor kinderen en jongeren in Bangladesh

Wil wie wil eten voor een betere toekomst van kinderen en jongeren in Bangladesh, kan daarvoor sinds half november weer terecht bij pop-up restaurant Happietaria aan de Henri Dunantlaan. Veel Stadjers besloten al te eten voor het goede doel, want het restaurant heeft het smoordruk.

Happietaria is een pop-up restaurant wat ieder jaar tijdens november en december geopend is. Het restaurant wordt volledig gerund door studenten en vrijwilligers. Alle opbrengsten gaan dit jaar naar stichting Tearfund, een project voor kinderen en jongeren in Bangladesh. De opbrengsten worden geïnvesteerd in zelfhulpgroepen, waarmee gezinnen in Bangladesh worden geholpen met trainingen op het gebied van wettelijke kinderrechten, het kweken van klimaatbestendige gewassen, waterzuiveringen, persoonlijke hygiëne en alternatieve inkomstenbronnen. Op die manier kunnen de bewoners zelf werken aan hun eigen betere toekomst.

Bijdragen aan dit goede doel kan door tussen 17 november en 15 december te komen eten bij Happietaria. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 17:00 en 23:00 aan de Henri Dunantlaan 2. Meer informatie en reserveren kan via de website van Happietaria.

Deel dit artikel: