Politiecontroles leveren drugs en geld op; Stadjer met wapen op zak aangehouden na achtervolging

nieuws
Foto: Politie Groningen (via Facebook)

De politie hield donderdagavond binnen een half uur tijd twee personen aan op verschillende plekken in de gemeente, op verdenking van drugsbezit en handel. De twee aanhoudingen leverden daarnaast de inbeslagname op van een flinke hoeveelheid drugs, contant geld en een slagwapen.

De eerste aanhouding vond rond 19.00 uur plaats aan de Zernikelaan. Daar werd een 36-jarige Stadjer aangehouden voor het bezit van softdrugs, contant geld en een slagwapen. De Stadjer werd in eerste instantie staande gehouden voor een controle aan de Stuurboordwal in Lewenborg. De man wist echter dat hij het haasje zou zijn en vluchtte weg op een scooter. Pas op de Zernikelaan wist de politie de man aan te houden.

Nog geen half uur na de eerste aanhouding voor drugsgerelateerde misdrijven was het opnieuw raak, dit keer op de N360 bij Garmerwolde. Daar sloegen agenten een 20-jarige vrouw en 35-jarige man uit Hoogezand in de boeien, samen met een 39-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen. Zij werden staande gehouden voor een controle, waarop de drie inzittenden drugs weggooiden uit de auto. Dat kostte de drie een rit richting een politiecel. Naast de drugs nam de politie ook hier een aanzienlijke hoeveelheid contanten in beslag.