Politie krijgt tips over man die pinpasfraude pleegde

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie heeft een aantal bruikbare tips ontvangen over een man die op 22 en 24 augustus met gestolen pinpassen geld opnam en betalingen verrichtte in Groningen en Appingedam.

Twee vrouwen van 79 en 80 jaar uit Delfzijl zijn slachtoffer geworden van de man. Beide slachtoffers zijn volgens de politie veel geld kwijtgeraakt. De politie heeft deze week beelden van de verdachte naar buiten gebracht.

De man benaderde op 22 augustus de 80-jarige vrouw en deed zich voor als medewerker van de helpdesk van een bank. Hij vertelde haar dat er fraude was gepleegd op twee verschillende rekeningen. Het slachtoffer heeft hierna van beide rekeningen de passen en pincodes afgegeven. De verdachte heeft vervolgens in Ten Boer en bij een tankstation in Groningen een flink bedrag gepind.

Op 24 augustus ging de man naar het huis van de 79-jarige vrouw. Ook daar stelde hij zich voor als medewerker van een bank. Deze vrouw gaf alleen haar pinpas mee, maar toch lukte het verdachte om ook hier mee te pinnen, in Appingedam en in Groningen.