Politie houdt 17-jarige verdachte aan voor insluipingen in Stad

nieuws
Foto via Politie.nl

De politie heeft vrijdagnacht rond 4:15 uur een 17-jarige jongen aangehouden in de Oosterstraat, omdat hij ervan wordt verdacht de afgelopen weken bij verschillende adressen in het centrum van Groningen naar binnen te zijn geslopen.

De 17-jarige jongeman, die in Ter Apel zijn inschrijfadres heeft, kon worden aangehouden nadat hij werd herkend door politieagenten op straat. De jongen zit vast en wordt gehoord. Volgens de politie is nog niet geheel duidelijk welke rol de jongen had bij vier insluipingen. Of het om een bewoner van het Aanmeldcentrum van het COA in de Oost-Groningse plaats gaat, wil de politie niet bevestigen.

Precies twee weken geleden sloeg de insluiper voor het eerst toe. Rond 06.00 uur ging de jongeman een woning aan het Hoendiep binnen en rond 08.30 uur was het raak in een huis aan de Goudlaan. Twee dagen later (30 oktober) werden bewoners van een huis aan de Rabenhauptstraat opgeschrikt door de insluiper. Afgelopen woensdag ging de insluiper naar binnen bij een huis aan de Anna Paulownastraat.

De insluiper werd meermaals betrapt door bewoners, nadat de jongeman zonder braak de woning wist binnen te dringen. De jongen wist echter elke keer te ontkomen, voordat de politie was gearriveerd. De bewoners bleven ongedeerd.

De politie deelde vorige week donderdag een signalement van de verdachte.