Pepernotentraining voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar frisbee

nieuws
Foto: Martine Bootsma

Kinderen die nieuwsgierig zijn naar de frisbeesport worden uitgenodigd om aanstaande donderdag langs te komen bij frisbeevereniging Gronical Dizziness. Deze vereniging organiseert in de namiddag een pepernotentraining.

“De training is bedoeld voor alle kinderen van 8 jaar en ouder die wel eens een frisbeetraining mee willen maken en het ook niet vervelend vinden om pepernoten te snoepen”, vertelt Annegien Langeloo van de vereniging lachend. “Het gaat om een open training waarbij je de beginselen van ultimate frisbee krijgt geleerd. Daarnaast kun je door allerlei frisbeespelletjes pepernoten verdienen.”

Dat roept de vraag op wat ultimate frisbee nu precies is. “Dit speel je in een team. Door de frisbee over te gooien, probeer je hem in de eindzone van jouw team te krijgen. Als je de frisbee in jouw eindzone vangt, dan scoor je een punt. Maar de tegenstander probeert ondertussen de frisbee te onderscheppen en in hun eindzone te scoren. Je leert bij deze sport dus om goed te gooien en te vangen en je ontwikkelt daarnaast vaardigheden als snel rennen en hard te verdedigen.”

De training vindt plaats op donderdag 1 december van 17.00 tot 18.00 uur. Meer informatie vind je op deze website. Of er kan een mail gestuurd worden naar dit mailadres.

Een impressie hoe de sport in elkaar steekt: