PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder wordt mogelijk nieuwe trainer FC

nieuws

Dick Schreuder wordt mogelijk de nieuwe trainer van FC Groningen. De PEC Zwolle-coach wordt maandagavond door ESPN aan Groningen gelinkt.

In het televisieprogramma ESPN Vandaag werd gemeld dat beide partijen verregaande gesprekken met elkaar voeren. Presentator Jan-Joost van Gangelen schat de kans dat Schreuder naar Groningen komt op negentig procent. Tegen andere media meldt Schreuder dat hij niet is benaderd door de FC. Ook technisch directeur Marcel Boudesteyn van PEC Zwolle laat in De Stentor optekenen dat de verhalen niet kloppen: “Ik weet van niks.”

Dick Schreuder
Dick Schreuder werd geboren op 2 augustus 1971 in Barneveld. Zijn voetbalcarrière begon in 1989 bij PSV. Daar brak hij echter niet door. In de jaren negentig was hij wel succesvol bij FC Groningen, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Schreuder speelde in zijn carrière 158 wedstrijden en scoorde zestien keer. In 2002 beëindigde hij zijn voetbalcarrière. Daarna is hij als trainer aan de slag gegaan waarbij hij de afgelopen jaren assistent was bij het eerste elftal van Philadelphia Union, Hoffenheim en Vitesse. Vorig jaar november werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Zwolle.

Vijftiende plaats
FC Groningen is na het afscheid van Frank Wormuth op zoek naar een nieuwe trainer. Door tegenvallende resultaten was er onvoldoende draagvlak om door te gaan met Wormuth. FC Groningen staat op dit moment op de vijftiende plaats in de Eredivisie.