Ondernemers verwachten animo voor WK ondanks controverse

Komende zondag begint het WK voetbal in Qatar. Ondanks alle misstanden en de discussie of het WK kijken nog wel kan, heeft Alexander Swart (eigenaar van feestcafé de Doos) besloten om het WK gewoon op grote schermen in zijn café te vertonen.

“We maken er dit jaar juist een extra groot feestje van” verteld Swart. Vanwege de coronamaatregelen kon er tijdens het laatste toernooi voor Oranje niet groots worden uitgepakt. Daarom is Swart van plan om de komende weken, terwijl het Nederlands Eftal in de competitie zit, extra groot uit te pakken. Ondanks de discussie of we het WK wel kunnen kijken, merkt Swart hier niet zo veel van onder zijn gasten. “Iedereen die ik er over spreek, is erg enthousiast en verheugt zich er erg op.”

Ook Anders Kox, eigenaar van feestwinkel Confetti in de Folkingestraat, merkt geen verschil met eerdere jaren. “De verkoop van oranje artikelen is niet anders dan vooraf gaande jaren, op dit moment verkopen we nog maar weinig, maar dit is altijd zo”. Kox verwacht dat als het Nederlands Elftal weer gaat spelen, het toernooi meer gaat leven onder de Groningers. Dan trekt ook de verkoop van oranje spullen weer aan, denkt Kox: “Tuurlijk hebben alle misstanden wel enigszins invloed op hoe mensen naar het WK gaan kijken. Dat is ook iets wat we zeker moeten doen, want wat er is gebeurd is niet acceptabel. Zolang we er maar over blijven praten en de discussie blijven voeren kunnen we ook wel Nederland supporten.”