OM wil ruim anderhalf jaar cel voor docent Zernike College voor misbruik minderjarige leerling

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 59-jarige oud-docent van het Zernike College twintig maanden de cel in voor het misbruiken van een destijds vijftienjarige leerling van het Montessori Vaklyceum aan de Van Iddekingeweg.

Volgens RTV Noord eiste het OM daarnaast nog eens tien maanden voorwaardelijke celstraf en een schadevergoeding van ruim 18.000 euro voor de man uit Tynaarlo. Naast het misbruik van de destijds minderjarige leerling wordt de oud-docent ook verdacht van het bezit van kinderporno.

De ontucht zou in 2014 hebben plaatsgevonden, nadat de docent het kwetsbare meisje onder zijn hoede nam als vertrouwenspersoon. De oud-docent dacht dat het meisje oprecht in hem geïnteresseerd was als (seks)partner. De Tynaarloër, die ook trainer was van een damesvoetbalelftal in zijn woonplaats, ging in op deze gedachten en vergreep zich meermaals aan het meisje, waaronder in een klaslokaal en in een touringcar tijdens een excursie.

De docent bekende de ontucht met het meisje en gaf ook toe dat hij ook met een andere oud-leerling een seksuele relatie had. De docent nam, nadat de misdrijven bekend werden, ontslag als leraar en voetbaltrainer.