Vanaf vandaag geen spitstreinen tussen Groningen en Assen vanwege personeelstekort

nieuws
Foto: Andor Heij

De doordeweekse spitstreinen tussen Groningen en Assen zijn vanaf vandaag (maandag) uit de dienstregeling gehaald. Het personeelstekort bij de treinvervoerder is daar de aanleiding voor.

De andere treinen op het traject tussen de Stad en de Drentse hoofdplaats blijven wel rijden. Door de maatregel gaat het aantal treinen tijdens de spits terug van zes naar vier per uur. De trein valt voor onbepaalde tijd uit de dienstregeling, wat betekent dat de spitsritten ook niet terugkomen in de dienstregeling van volgend jaar.

Volgens de vervoerder is de maatregel nodig om meer zekerheid te bieden aan reizigers. “Het laatste wat wij willen, is minder treinen rijden”, schrijft de vervoerder in een verklaring. “Reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen. Met deze aanpassingen zorgen we er voor dat treinen minder vaak op het laatste moment uitvallen.” Daarnaast is de maatregel het gevolg van het personeelstekort bij de NS: “Wij hebben helaas nog steeds last van een tekort aan medewerkers. Met deze aanpassing krijgen onze collega’s meer ademruimte.”