Nieuw distributiecentrum van ALDI geopend op Westpoort

Met een heftruck door een ballonnenhaag werd vrijdagochtend het nieuwe distributiecentrum van ALDI geopend aan de Matsloot op bedrijventerrein Westpoort.

De automatische heftruck werd in werking gezet door Diderik Koolman (directeur Economische Zaken gemeente Groningen) en Simon Plümer, Managing Director van ALDI Groningen.

Met de officiële opening van het nieuwe distributiecentrum is de verhuizing vanuit het oude DC van ALDI in Drachten compleet. De supermarktketen besloot halverwege 2020 vanuit Friesland naar Groningen te verhuizen, omdat het op zoek was naar een moderner en duurzamer pand, met daarnaast een centralere plek in de regio. “Ik ben dan ook trots op wat we met alle 210 medewerkers en betrokken leveranciers in korte tijd bereikt hebben”, aldus Plümer.

Ook de gemeente is blij met de komst van het distributiecentrum naar Groningen. Koolman: “Dat ALDI voor Westpoort heeft gekozen laat het belang van dit bedrijventerrein voor de logistieke sector zien.”

Nieuw pand voor bevoorrading 77 winkels in Noorden

De volledige bebouwing van het nieuwe distributiecentrum beslaat ongeveer 38.000 vierkante meter en heeft een inhoud van ruim 450.000 kuub. In het distributiecentrum zitten verschillende soorten opslagruimtes: een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan.

De 76 docks aan het distributiecentrum kunnen dagelijks de 29 eigen vrachtwagens twee maal per dag inladen met goederen voor de winkels van de supermarktketen. Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens.

Daarnaast is er een aanzienlijke koelruimte, die draait op natuurlijk koudemiddel (CO2). Het gebouw heeft daarnaast ruim 5.500 zonnepanelen op het dak en maakt gebruik van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Een aardgasaansluiting is niet meer te vinden in het gebouw.